Kvås-dominans på Stavanger marathon

Eirik Hjemlestad.

Det vrimlet av kvåsinger under Stavanger marathon i helgen. Flesteparten av dem løp for Birkeland Bruk og Byggvell, som hadde flere titalls løpere med i løpet. Tre fra Kvås løp halvmaraton, som samlet desidert flest deltakere under arrangementet.

Raskeste kvåsing var imidlertid Eirik Hjemlestad (Kvås IL), som løp halvmaraton (21 kilometer) på den sterke tiden 1.41.12. Han debuterte på distansen og hadde den 262. raskeste tiden av de 954 som løp halvmaraton. Han ble nummer 78 i klassen 23-34 år.

- Jeg startet kontrollert, og jobbet meg opp til gruppa som skulle løpe på 1.40 de første fem-seks kilometerne. Jeg klarte å holde følge med gruppa til det var tre kilometer igjen. Da fikk jeg litt små kramper, og måtte kontrollere meg inn til mål. Alt i alt er jeg veldig fornøyd, forteller 23-åringen.

Halvmaratondeltakelsen ga såpass mersmak at han allerede nå har meldt seg på halvmaratonløpet 3-Sjøersløpet i Stavanger i begynnelsen av november.

Jan Rune Birkeland debuterte også på halvmaraton. Han hadde som mål å klare under to timer, og klarte det med god margin, da han passerte målstreken på 1.58.23. Dette var 579. raskeste tid, og kvalifiserte til 79. plass i klassen for menn 35-39 år. Jan Rune løp kontrollert, og hadde krefter igjen til en heftig spurt på slutten.

Lars Helge Hestad, i klassen for menn 45-49 år løp halvmaraton i Stavanger for andre år på rad. Han forbedret fjorårstiden med 11 minutter, og løp i mål på 2.12.14, 759. raskeste halvmaratontid totalt, noe som ga en 64. plass i klassen.

Følgende kvåsinger var blant de 275 som løp fem kilometer: Adam Barzyk (29.20), Marian Barzyk (29.08), Karol Jagoda (29.19), Gjermund Olsen (34.47), Per Espeland (35.42) og Tor Leif Hauge (32.04).

Raskeste løper på halvmaraton var Tage Augustsson (1.08.37). Dameklassen ble vunnet av Lina Rivedal (1.17.16). Den fem kilometer lange løypen ble vunnet av Frew Zenebe Brkineh med 14.31 og Kristine Lande Dommersnes med 16.41. Duro Borbelj fra Serbia vant helmaraton (2.36.57) mens kvinneklassen ble vunnet av Renate Galleberg med 2.52.30. Totalt deltok nesten 1.500 løpere i Stavanger.

Det var ikke bare i Stavanger det ble løpt maraton i helgen. Også Mandalsmaraton gikk av stabelen lørdag, med nesten 500 deltakere. Her løp Asle Foss fra Kvås maratondistansen (42.195 meter). Han hadde 21. raskeste tid av de 58 som løp distansen, med den tiden 3.25.03.