søndag 31. oktober 2021

Deltok på Svalandsgubben for 26. gang!

Oddvin Egeland (69) fra Kvås var én av 368 menn og 67 kvinner som søndag deltok på det 27 kilometer lange strabasiøse skogsløpet Svalandsgubben i Birkenes.

69-åringen løp i mål på Svalandsgubben for utrolige 26. gang, og fikk sluttiden 4.14.20. 

Terrengløpet i Birkenes regnes som et av Norges tøffeste skogsløp, og i helgen var det ekstra tøft etter at det i løpet av noen få nattetimer i forkant av løpet bøttet ned rundt 30 millimeter med nedbør i Svalandsheiene.

- Det er blitt altfor lite trening på grunn av skade. Men en nevø i Birkenes skulle springe, og da tenkte jeg i siste liten at jeg også skulle hive meg med. Etter regn i hele natt ble forholdene fryktelig tunge. Etter 27 kilometer med blaute myrer og mye stigning kom jeg meg omsider til mål, for 26. gang, forteller Oddvin.

LES OGSÅ: Far og sønn løp Svalandsgubben

Siden Svalandsgubben så dagens lys i 1974 har nesten 5.000 mennesker deltatt på skogsløpet. Oddvin fra Kvås var før søndagens løp på 19. plass blant disse, i antall deltakelser.

I tillegg til de som løp hele distansen søndag, var det flere som løp kortere distanser. Med smått og stort var deltakerantallet i årets arrangement tett opp mot 700. 

Erik Udø Pedersen hadde den raskeste tiden blant mennene på 27-kilometersdistansen med tiden 1.51.14. Ingvild Sangesland var raskeste dame. Hun kom i mål på 2.16.57, og vant foran Ingrid Ukkelberg fra Marnardal, som har vunnet Gumpeløpet i Kvås flere ganger.