søndag 28. juni 2020

Syklet fra Hovden til Kvås!

Hva gjør man når det 21 mil lange sykkelrittet Kristiansand-Hovden blir avlyst? Jo, da lager man sin egen versjon av det - og sykler det på egen hånd, i dette tilfellet fra Hovden til Kvås!

For ved 05-tiden lørdag morgen satte 11 syklister seg i minibussen ved sambrukshuset for å kjøre til Hovden, for deretter å sykle de drøye 21 milene ned igjen. Avreise fra Hovden var klokken 09.00, og været var aldeles strålende, med 18-20 grader øverst i Setesdal.

- De første 70 kilometerne gikk unna som en lek. Vi hadde en 15-20 minutters pause med pølser og is på Rysstad. Videre nedover merket vi vinden mer og mer, og til tider føltes det som om vi sto stille. Men det gikk tålig greit ned til Evje, og vi lå langt foran skjema. Men varmen var blitt intens, og det var snakk om at det var om lag 28 grader. Vi hadde en lang pause på Evje før vi fortsatte. noen var blitt ganske slitne etter 150 kilometer i sol og vind. Fra Evje og hjem ble det tungt for noen, og i tillegg fikk vi problemer med to av syklene, forteller Frank Robert Gysland, primus motor for opplegget.

Selv fikk han problemer med bakgiret og hadde kun ett gir som virket fra Sveindal og hjem, altfor tungt til å sykle opp bakkene med. En annen måtte få levert en ny sykkel for å kunne fullføre.

- Fra Skeie og hjem ble det litt kramper og hjelp med dytting av syklister. Men alle kom hjem, noen på ren stahet og vilje. Moro at vi ble møtt av en heiagjeng ved kirken, og på skolen. Og så må vi ikke glemme heiagjengen i følgebilen til Odd (Hjemlestad), Benjamin og Filip. Jo mer is de fikk jo mer heiet de. Odd i følgebil er gull verdt, sier Frank, som hadde gjort en strålende jobb med å organisere hele turen.

Kona Åshild serverte grillmat og kald drikke på sambrukshuset, og Frank legger ikke skjul på at dette fort kan bli en tradisjon.

De som var med på turen var foruten Frank, Kjell Arne Johannessen, Oddvin Egeland, Odd Arne Egeland, Rune Hauan, Finn Jarle Hestad, Geir Ole Breimoen, Arild Westmoen, Hans Kalleberg, Lars Simon Hellås og Eirik Hjemlestad.

Litt fun fact fra turen: Gjengen brukte 8 timer og 36 minutter og 21 sekunder fra Hovden til Kvås. Hvis man tar bort pausene var ren sykkel tid cirka 7.47. På turen forserte Kvås-syklistene en total stigning på 1.345 høydemeter, og en nedstigning på 2.045 meter.

Vi gratulerer alle med en strålende prestasjon!

Kvås idrettslag sine Facebook-sider kan du se flere live-videoer i opptak fra turen nedover. På Lister24 kan du også lese reportasje fra turen.