fredag 24. mai 2019

Nytt mosjonsløp rundt Kvåsfossen

I forbindelse med åpningen av Kvås-runden lørdag 1. juni, arrangerer Kvås idrettslag i samarbeid med Kvåsfossen sørnorsk laksesenter og Kvåstunet et eget mosjonsløp rundt den 8,3 kilometer lange turløypa.

LES OGSÅ: Bli med på folkefest i Brattestien!

Løypa åpnes av ordfører Jan Kristensen ved den nye broen på Kvås klokken 12.00. Løpet starter i etterkant av dette, cirka klokken 12.30 ved laksesenteret ved Kvåsfossen.

Det blir start og målgang ved laksesenteret. Etter start løper deltakerne opp til fossen og nedover mot Vemestadlunden på vestsiden av elva før de returnerer oppover dalen igjen på østsiden.

Påmelding og betaling på stedet mellom klokken 10.30 og 11.30. Det oppfordres likevel til forhåndspåmelding slik at vi får en pekepinn på antall deltakere. Du kan melde deg på ved å sende en e-post med navn til kvaas-il@hotmail.com.

Aldersgrense for deltakelse 12 år og oppover. Det koster 100 kroner å delta. Det blir premiering av de tre beste i dame- og herreklassen.

Her er det bare å hive seg med! På 1980- og 1990-tallet ble mosjonsløpet Kvåsfossen rundt arrangert en rekke ganger. Nå er planen at dette skal bli et årlig arrangement igjen, i tillegg til Gumpeløpet, som arrangeres hver tredje søndag i august.

Det er selvfølgelig også mulig å gå Kvås-runden denne dagen, og ikke være med på selve løpet. For disse anbefales det å gå motsatt vei av løpet, ved at man går nedover på østsiden og opp på vestsiden av elva. Det vil være anledning for en stopp på Kvåstunet med vafler, brus og is mellom klokken 13.00 og 14.00.

Du kan lese mer Kvås-runden, og se bilder fra løypa her.

Følg arrangementet på Facebook her.