Far og sønner løp maraton

Eplet faller ikke langt fra stammen, sies det...

Søndag løp Asle Foss København maraton, sammen med sine to sønner Børge og Øyvind.

Alle fullførte med stil.

- København maraton var et supert arrangement. Det var sykt med folk og stemning rundt hele løypa. Løypa var flat, men hadde en ørliten stigning tre drøye tre kilometer før mål, på 39 kilometer. Den kjentes, rapporterer Asle.

Det var første kvåsingen løp et maratonløp med sine to sønner. Anledningen var egentlig en maratondeltakelse i 60-årsgave fra sønnene til Asle. Med gaven fulgte det også at både Børge og Øyvind skulle løpe maraton.

Asle selv har løpt så mange maratonløp at han er kommet ut av tellingen, men sier at det må være rundt 30. Øyvind løp sitt fjerde maratonløp mens Børge fullførte sitt første. Alle var godt fornøyd etter gjennomføringen. Det har de grunn til.

Og selv om han har passert 60, var det Asle som var raskest i familien gjennom Københavns gater. Han løp i mål på spreke 3.28.58, og hadde 3.313. raskeste tid av de 15.000 påmeldte. Øyvind løp på 3.34.20 (4.044. raskeste tid) mens debutanten Børge kom i mål på 3.54.27 (7.159. raskeste tid).

Abdi Gelelchu fra Bahrin var raskeste mann over målstreken på det 42.195 meter lange maratonløpet, med tiden 2.09.11. Raskeste kvinne var Margaret Agai fra Kenya, som vant på 2.27.31.
Populære innlegg fra denne bloggen

Martin (15) raskest i Gumpeløpet-løypa

Klart for den tiende utgaven av Gumpeløpet!

VM-medaljør knuste løyperekorden