lørdag 9. mars 2019

Kvåsinger slet seg over høyfjellet

De fikk en strabasiøs ferd over fjellet, de fem kvåsingene som lørdag fullførte det 53 kilometer lange turrennet Sesilåmi fra Setesdal til Sirdal, under svært så tøffe vær- og føreforhold.

Ingrid Prestjord Kjørvik, Joakim Nøkland, Tom Arild Støle, Nikolai Nøkland og Ola André Foss forsvarte Kvås idrettslags farger på en utmerket måte i det som beskrives som et av landets tøffeste turrenn.

LES OGSÅ: Sju av 70 deltakere var fra Kvås

Ingrid Prestjord Kjørvik er uten tvil Kvås', og trolig også Lyngdals sprekeste 66-åring. Hun fullførte sitt 15. Sesilåmi-renn med stil. For sin 15. deltakelse fikk hun Sesilåmis lysestake, og varsler at dette var hennes siste renn. Ingrid ble klokket i mål på tiden 8.20.18, noe som ga andreplass i klassen for kvinner 66-70 år.

Både hun og de drøyt tusen deltakerne hadde svært utfordrende forhold, særlig de siste milene. De fleste slet da med å få feste på skiene. I tillegg var sporene mer eller mindre fraværende på slutten, og de siste kilometerne snødde det tett. Nysnøen gjorde føret svært trått.

Joakim Nøklands prestasjon var om mulig enda råere enn Ingrids. Han hadde før løpet bestemt seg for å stake gjennom hele den 53 kilometer lange traseen. Med 17 kilometer tøff stigning, fikk han en meget hard start, men han ga seg aldri og de siste milene gikk han styggfort, og kom i mål på ny personlig rekord, på 4.20.12! Joakim ble nummer 34 i klassen for menn 26-30 år.

Lillebror Nikolai Nøkland kom i mål på 5.18.38, og fikk 33. plass i klassen for menn 21-25 år. Ola André Foss endte på 44.plass i samme klasse, med tiden 6.23.04 i sin Sesilåmi-debut. Han meldte seg på kvelden før. Sprekt!

Begge Nøkland-brødrene fikk for øvrig tre-årsmerket, for å ha deltatt tre ganger.

Tom Arild Støle endte på 44. plass i klassen for menn 41-45 år, med tiden 5.16.45, i sin åttende Sesilåmi-deltakelse. Han deltok for første gang på ti år.

Også en febersyk Asle Foss stilte på startstreken i Brokke lørdag morgen. Han måtte imidlertid kaste inn håndkleet etter rundt halvgått løp.

Sesilåmi i år ble vunnet av Sjur Obrestad Gabrielsen, på tiden 2.43.03. Han var ti sekunder foran Joar Thele. Raskeste dame var Elise Hay Opsahl, som vant på 3.28.51.

Ingrid Prestjord Kjørvik passerer målstreken i Sesilåmi, for 15. og siste gang, ifølge henne selv.