Seks kvåsinger gikk Bortebeineren

Kvåsinger på vei ut fra start på Bortebeineren. Foto: Espen Sand, Lindesnes
Seks av de totalt 53 personene som gikk de to skirennene under den såkalte Bortebeineren på Bortelid i Åseral i helgen, var fra Kvås.

Kjell Roar Hestad, Arve Gysland, Jan Rune Birkeland og Kenneth Hjemlestad deltok på den 17 kilometer lange klassiske distansen lørdag, mens Tobias Våge Olsen og Gjermund Olsen gikk sju kilometer fristil søndag.

Særlig på 17-kilometeren, som gikk rundt Gluggen-løypa, for dem som er lokalkjent, var det en aldri så liten intern kniving blant kvåsingene. Jan Rune Birkeland ble til slutt den raskeste av Kvås-løperne. Han kom i mål på 17. plass av de 27 herreløperne som stilte til start, med tiden 1.24.06. Nest raskeste kvåsing var Arve Gysland, på 22. plass, med tiden 1.33.00. Han var 35 sekunder foran Kenneth Hjemlestad, som kom på 23. plass. Kjell Roar Hestad ble nummer 25, med tiden 1.44.15, i det som arrangørene beskriver som lett snødrev, sur vind og igjenblåste løyper.

Bjørge Reiersen vant lørdagens renn med tiden 1.01.58. Raskeste dame var Karianne Rosef, som kom i mål på 1.16.59.

På søndag var det sju kilometer med fristil i den såkalte Bjørnen-runden. Her hadde Tobias Våge Olsen 14. raskeste tid i herreklassen med 50.09. Pappa Gjermund kom i mål på 16. plass, med 51.12. Fristildistansen ble vunnet av Samuel Kleppa, med tiden 31.42. Karianne Rosef var også raskest av damene på søndagen, med tiden 31.00.

LES OGSÅ: Full fart på kretsrenn i langrenn

LES OGSÅ: Hjelmset inspirerte Brådland

Populære innlegg fra denne bloggen

Martin (15) raskest i Gumpeløpet-løypa

Klart for den tiende utgaven av Gumpeløpet!

VM-medaljør knuste løyperekorden