onsdag 20. desember 2017

Hoppet julen inn til 20 i stil

Ti barn og voksne deltok på hopplektreningen i Låvebakken onsdag kveld.
Hopplek-gruppa i Kvås idrettslag avsluttet høsten med å bokstavelig talt hoppe julen inn, i Låvebakken onsdag kveld. En vellykket kveld ble avsluttet med pølsespising.

Ti barn og voksne var i aktivitet i bakken, og mange viste fin hopping og fremgang fra forrige gang de var utfor. Noen prøvde både miniski og kjelke for første gang. Forholdene var gode, selv om snøen ikke var av det raske slaget. Dermed overlevde Eirik Hjemlestads bakkerekord på 4,90 meter, fra mars, enda en kveld. Lengstehopppet som ble registrert var 4,10 meter.

Treningen ble som så ofte avsluttet med et uhøytidelig hopprenn, denne gangen litt mer høytidelig enn tidligere, siden startnumrene var funnet fram. Etterpå var det pølsegrilling, som Stine og Odd Ivar Hjemlestad tok initiativ til, og sto bak.

Når det arrangeres hopprenn i Låvebakken, er det helt spesielle regler som gjelder. I tillegg til lengden, som gir poeng etter meter og ti-centimere, gis det ett ekstra poeng for nedslag og ett poeng i trekk, dersom man faller før fallgrensen. Med andre ord: Gevinsten for nedslag er ganske god, og det var det flere som nøt godt av onsdag kveld. Det ble hoppet tre omganger, og de to beste hoppene telte.

Hopperne oppnådde følgende poeng: Mathias Støle 6,4 poeng (3,1 og 3,3), Aleksander Hauan 8,1 poeng (4,1 og 4,0), Filip Hjemlestad 2,3 poeng (1,1 og 1,2), Tuva Hellås 3,9 poeng (1,4 og 2,5), Jesper Jerstad 6,3 poeng (3,1 og 3,2), Roar Gysland 5,7 poeng (2,8 og 2,9), Eirik Hjemlestad 7,8 poeng (3,9 og 3,9) og Tom Arild Støle 9,7 poeng (4,7 og 5,0).

Lister24 var også på plass. Her kan du se tekst, bilder og videoreportasje.

LES OGSÅ: Bakkerekord ble tangert

LES OGSÅ: Tiåringer debuterte i hoppbakken

Bakkerekordholder Eirik Hjemlestad gjør seg klar på toppen.

Stemningsfullt i Låvebakken onsdag kveld.