lørdag 28. oktober 2017

Ledet vannet vekk fra lysløypa

Grøftegraving i den søndre utforbakken.
Det var god innsats blant de seks som deltok på dugnad i idrettslagets skianlegg i det flotte høstværet lørdag.

Hovedfokuset var først og fremst å lede vannet vekk fra løypetraseen. Det var nemlig særdeles vått og gjørmete flere steder i løypa. Etter mye fysisk tungt arbeid, ble resultatet absolutt brukbart. I tillegg ble det kjørt med beitepusser, for å gjøre underlaget best mulig for å kunne ta imot snøen som vi er helt sikre på kommer til å falle i vinter.

I tillegg rakk dugnadsfolkene å få heist på plass igjen, og festet reklameskiltet, som står der bilene parkerer på vinteren. Skiltet har ligget nede på bakken, etter at det blåste ned en gang i vår.

Etter drøye seks timer ble spader, grafser og ryddeutstyr pakket sammen. Ettersom oppmøtet var langt dårligere enn de siste årene, da det har vært mellom ti og 15 personer som har dukket opp på dugnad, rakk de ikke å begynne på ryddingen av hoppbakken. Tidligere har man klart å bli ferdig med alt dette på én dag. 

Det vil nå bli rydding av hoppbakkene på kveldstid, på onsdagene fremover. Så da håper vi på litt bistand! Hopplek-treningene vil dermed utgå, inntil bakkene er ryddet og klargjort for vinteren.

Formann Jan Rune Birkeland i Kvås idrettslag oppsummerer dugnadsinnsatsen blant de som deltok som god og effektiv. Men han er skuffet over oppmøtet.

Ellers en stor takk til Traktor AS for lån av utstyr og drivstoff, og til Joker Kvås for noen herlige baguetter, kaker og brus!
Det var skikkelig vått flere steder i traseen.

Slik ble traseen seende ut etter at det var blitt kjørt med beitepusser. 
Vått og gjørmete. Formann Jan Rune Birkeland spar og spar.


Dugnadsidyll. Fint vær. 
Reklameskiltet ved parkeringsplassen ble heist på plass ved hjelp av traktor
Og vips så var det oppe.


Tom Erik Hestad  vasket skiltene.