Slet seg gjennom Palmerittet

Rune, Frank, Tom Arild og Odd Arne FØR start.
Denne Kvås-kvartetten hadde så vidt fått Nordsjørittet (91 kilometer), som de syklet for en uke siden, ut av beina da de lørdag satte seg på sykkelsetet igjen, denne gangen for å delta i det 62 kilometer lange Palmerittet i Kristiansand, med start og mål i Tresse.

Og selv om forholdene var perfekte, og været var strålende, ble det et langt større blodslit enn noen av dem hadde sett for seg på forhånd. Løypa ble beskrevet som særdeles tung, og langt hardere enn Nordsjørittet.

Men kvåsingene kom seg i mål på respektable tider. Raskest var Rune Hauan, som suste i mål på 2.34.20. Dette kvalifiserte til 11. plass i klassen for menn 35-39 år, og til 53. plass totalt av de 374 deltakerne.

Odd Arne Egeland ble nummer 18 i samme klasse, med tiden 2.42.15. Han endte på 96. plass totalt.

Kvåsingene stilte seg strategisk til i sin startpulje før starten gikk.
I klassen for menn 40-45 år ble Tom Arild Støle nummer 23, med tiden 2.44.53. Dette var 112. raskeste tid av alle deltakerne. Frank Robert Gysland kom i mål på 2.49.13, og kom på 29. plass i klassen og 141. plass totalt.

Rittet, som gikk fra Tresse, opp i Baneheia, opp Setesdalsveien til Strai og videre opp mot Kulia, ned til Otra, og videre over til Justnes, Gimlekollen og Kongsgård ble vunnet av Odd Snerthammer, som syklet på 2.08.06. Han var over tre minutter foran andremann.

Les mer om Palmerittet HER.

NB! En av kvåsingene ble intervjuet av FVNTV underveis i løypa. HER kan du se intervjuet.

Populære innlegg fra denne bloggen

Martin (15) raskest i Gumpeløpet-løypa

Klart for den tiende utgaven av Gumpeløpet!

VM-medaljør knuste løyperekorden