mandag 7. oktober 2013

Vil bygge telemarksmiljø

Jan Rune Birkeland og Frank Otto Røiseland i østerrikske alper nylig.
Frank Otto Røiseland og Jan Rune Birkeland fra Kvås IL har vært på samling med skiforbundet i østerrikske Hintertux den siste uken. Der har de vært med som både løpere og som deltakere på trenerkurs.

Se film i bunnen av saken!

Både Frank Otto og Jan Rune har kjørt aktivt telemark i flere år. Nå vil de gjerne få flere folk ut på telemarkski fra sin region.

– På trenerkurset lærer vi mye om hvordan man skal trene barn og unge, og vi får mange nyttige tips og råd. Dette tar vi med oss hjem, og håper at vi kan få lært bort mye av det vi har lært til nye telemarkskjørere, både i Kvås IL og til alle som er nysgjerrige på telemark i regionen vår, sier de to.

Frank Otto i aksjon.
Både Frank Otto og Jan Rune satser på å kjøre hele norgescupen kommende sesong. Målet er å få til gode konkurranser. Om muligheten byr seg, sier ikke duoen nei takk til å kjøre verdenscuprenn, slik Frank Otto fikk prøve seg på sist sesong.

Filmen og bildene har vi fått fra Norges Skiforbund og Mono Media. På samlingen i Hintertux var det samlet 55 telemarkskjørere fra 14 forskjellige klubber.

Se film under: