søndag 30. september 2012

Maraton-trioen

Frank Albert Gardøl (fra venstre), Bernt Mushom og Bjørn Vidringstad.
Her er de tre lokale løperne som deltok under den 39. utgaven av Berlin Marathon i den tyske hovedstaden søndag. Frank Albert Gardøl fra Kvås IL, Bernt Mushom fra Lyngdal IL og Bjørn Vidringstad fra Multisport Lyngdal fullførte alle med stil.

Frank Albert Gardøl fra Kvås IL fikk det tøft mot slutten av Berlin Marathon søndag. Han håpet å løpe under tre timer, og lå lenge an til å klare det. Men de siste fem-seks kilometerne ble ekstra harde, og Frank Albert kom i mål på 3.11.36, på 2.541. raskeste tid av samtlige deltakere. Han ble nummer 268 i sin klasse, og holdt en snittfart på 4.32 minutter per kilometer. Frank Albert løp den første halvmaratondistansen på 1.29.27, og den andre på 1.42.10.

Selv om det ikke holdt helt inn – leverte han en strålende prestasjon, tatt i betraktning at han har vært forkjølet i lengre tid før løpet.

Også to andre lokale løpere deltok under folkefesten i Tysklands hovedstad søndag. De stilte riktignok ikke til start for Kvås IL, men både maratondebutant Bjørn Vidringstad (Multisport Lyngdal) og til dels Bernt Mushom (Lyngdal IL) trener rett som det er med joggegruppa i Kvås.

Bernt Mushom løp styggfort og passerte målstreken som 216. mann med den sterke tiden 2.42.43. Dette var også personlig rekord. Bernt ble nummer 35 i sin årsklasse.

Bjørn Vidringstad hadde som målsetting å løpe på rundt 3.30.00. Han fulgte planen om å løpe på rundt fem minutter per kilometer til punkt og prikke, og kom i mål på sterke 3.29.34. Han ble nummer 5.837 totalt, og hadde 1.090. raskeste tid i sin klasse.

Asle Foss var også påmeldt til Berlin Marathon. Han måtte imidlertid melde avbud i siste liten på grunn av sykdom.

Nesten 50.000 deltar hvert år på Berlin Marathon. Av årets påmeldte, var det så mange som 644 nordmenn. Kenyanske Geoffrey Mutai vant løpet, med den sterke tiden 2.04.15. Tiden var 37 sekunder svakere enn verdensrekorden til Patrick Makaud, som ble satt i den tyske hovedstaden i fjor. Aberu Abede fra Etiopia løp på 2.20.30 og vant kvinnenes maratonløp.