Endelig blir det Gumpeløpet igjen!

Gumpeløpet-starten i 2019.

Etter to år med koronapause er det søndag 21. august klokken 13 klart for den niende utgaven av det 3,6  kilometer lange motbakkeløpet Gumpeløpet i Kvås. 

Høydeforskjellen fra starten på Birkelandsbrua til målgang ved Espeland er på om lag 400 meter.

I år blir det ekstra historisk sus over arrangementet, i og med at det blir en markering av idrettslagets 75-årsjubileum, med kake til alle fremmøtte i målområdet på Espeland.

Du kan allerede nå melde deg på, helst på vår e-postadresse kvaas-il@hotmail.com. Melder du deg på innen 18. august blir det billigere startkontingent. Skriv navn, fødselsår og klubb/adresse i mailen, og om det er påmelding til barneløp (en kilometer) eller voksenløp. Ved påmelding før 18. august er startkontingenten for voksne 120 kroner (inkludert lisens). Etter dette koster det 170 kroner. Startkontingenten for barn er 50 kroner.

Det vil være mulig å melde seg på fra klokken 12.00 på løpsdagen, på Birkeland Bruk på Birkeland.

Vi håper at flest mulig har lyst til å være med og teste sin egen form, og først og fremst konkurrere mot seg selv opp den strabasiøse og spektakulære Gumpestien, og nyte den fantastiske utsikten over dalen fra Buli-platået. Vi ønsker at Gumpeløpet skal være et lavterskel-tilbud, og oppfordrer deg til å utfordre en venn, en nabo eller en slektning til å være med.

Les også: Begge løyperekordene ble slått

Les også: Dagen da rekordene falt

I tillegg til at det er mulig å ta turen som en gåtur (start klokken 12.00 og ingen påmeldingsavgift) og ikke stille i konkurransen, blir det også et eget barneløp (6-13 år) på cirka en kilometer. Barna løper den siste delen av Gumpeløpet-traseen, som er forholdsvis flat.

DIVERSE

Det blir parkering, påmeldingsmuligheter og startnummerutdeling ved Birkeland Bruk på Birkeland. Det vil også bli bagasjetransport for løpere fra start- til målområdet. Premiering til alle løpere, både barn og voksne.

Dersom værforholdene tillater det, blir det varm grill i målområdet. Ta derfor med grillmat. Det blir salg av brus. Deltakerne får frukt og brus.

Og i år vil altså også alle få kake i forbindelse med markeringen av idrettslagets 75-årsjubileum.

Det er også bademuligheter i målområdet.

Har du spørsmål omkring Gumpeløpet, kan du slå på tråden til idrettslagets leder Børge Foss (468 25 431).

Les også: Sjekk den spektakulære traseen!

FRIVILLIG

Det trengs en rekke funksjonærer for å arrangere et løp som Gumpeløpet. Hvis du har lyst til å være med og hjelpe som frivillig, kan du sende oss en mail til kvaas-il@hotmail.com med navn og telefonnummer, så tar vi kontakt.

HISTORIKK

Gumpeløpet ble arrangert for første gang i 2012, og hadde da 23 deltakere. Året etter var det 41 som deltok. 35 deltok i 2014, 37 i 2015, 46 i 2016, 34 i 2017, 53 i 2018 og 36 i 2019. De siste fem gangene er det blitt arrangert eget barneløp i tilknytning til Gumpeløpet, kalt Barnegumpen.

Koronaviruset satte en stopper for Gumpeløpet både i 2020 og i 2021. I 2020 var det riktignok totalt 12 stykker som løp traseen på egen hånd og meldte inn tidene sine til et uoffisielt "løp".

Les også: 12 stykker løp Gumpeløpet på egen hånd

Da Gumpeløpet ble arrangert sist, i 2019, var det Anders Tveit fra Birkenes IL som vant herreklassen. Han slo Frank Albert Gardøls løyperekord fra 2013 med fem sekunder, da han ble klokket i mål på tiden 21.46.

Også i dameklassen ble det satt rekord i 2019, da Ingrid Ukkelberg fra Marnardal IL smadret Hege Linn Eie Vatlands løyperekord fra året før (25.21) med å løpe i mål på råsterke 23.32.

Se video fra Gumpeløpet i 2018:

Populære innlegg fra denne bloggen

Martin (15) raskest i Gumpeløpet-løypa

Klart for den tiende utgaven av Gumpeløpet!

VM-medaljør knuste løyperekorden