onsdag 29. mai 2019

De beste plassene i Brattestien er allerede okkupert

Det kommer til å bli en skikkelig folkefest i Brattestien torsdag ettermiddag, når 120 syklister fra Tour of Norway skal sykle fra Lyngdal til Kristiansand, via Kvås og heia over til Konsmo.

Her er det bare å møte opp! Det kommer til å bli en begivenhet Kvås aldri har sett maken til!

LES OGSÅ: Bli med på folkefest i Brattestien!

Syklistene passerer Kvås ved 14-tiden, og ifølge arrangørenes planer kommer de ikke til å bruke mer enn fem-seks minutter opp fra kirken til toppen av Brattestien.

Kvås idrettslag oppfordrer store og små til å kle seg i idrettslagets farger (eller i bunad) og møte opp ved utsiktspunktet for å få med seg sykkelfesten. Idrettslaget spanderer pølser til alle fremmøtte! Det blir også musikk og generelt god stemning.

Det anbefales å møte tidlig, for å sikre seg en god plass. Det ryktes allerede onsdag kveld at de beste plassene er okkupert.

NB! Parkering i veibanen eller i kanten av veien tillates ikke. Derfor anbefales det å parkere andre steder, og spasere eller sykle opp til utsiktspunktene.

Tredje etappe av Tour of Norway starter i Lyngdal klokken 13.30. Etter en rolig runde i såkalt nøytral sone, går det skikkelige startskuddet klokken 13.45 ved Skrumoen. Til orientering er fylkesvei 43 stengt fra Presthølkrysset til Kvås kirke i perioden fra klokken 13.40 til 14.20, mens Brattestien (fra Kvås kirke til Konsmo) er stengt fra klokken 13.40 til 14.30.

Det er bakkespurt på toppen av Brattestien, noen hundre meter forbi utsiktspunktet. Dermed er det ventet at det uansett blir TV-tid på Kvås. TV-bilder fra Tour of Norway sendes til 100 land! Hvis kvåsfolket klarer å skape tilstrekkelig nok med liv, kan TV2-profilen Dag Otto Lauritzen komme til å stanse for å lage innslag fra Kvås, til TV2s hovedsending.

Bildet over er tatt av Torrey Enoksen i Lister24, og viser syklistenes passering på toppen av Ballestadheia på den andre etappen av Tour of Norway, som onsdag gikk fra Kvinesdal til Mandal.