søndag 29. juli 2018

Her er alt du trenger å vite om Gumpeløpet

Søndag 19. august klokken 13.00 er det klart for den sjuende utgaven av det snaut fire kilometer lange motbakkeløpet Gumpeløpet.

Bildet til høyre (tatt av Torrey Enoksen i Lister24) viser starten under fjorårets løp.

Høydeforskjellen fra starten på Birkelandsbrua til målgang ved Espelandsvannet er på om lag 400 meter.

Vi håper flest mulig har lyst til å teste sin egen form, og først og fremst konkurrere mot seg selv opp den strabasiøse og spektakulære Gumpestien, og nyte den fantastiske utsikten over dalen fra Buli-platået. Vi ønsker at Gumpeløpet skal være et lavterskel-tilbud, og oppfordrer deg til å utfordre en venn, en nabo eller en slektning til å bli med!

LES OGSÅ: Sjekk den spektakulære traseen

I tillegg til at det er mulig å ta turen som en gåtur (start klokken 12.00) og ikke stille i konkurransen, blir det også et eget barneløp (6-13 år) på cirka en kilometer. Barna løper den siste delen av Gumpeløpet-traseen, som er forholdsvis flat.

Nytt i år er at Kvås menighet har flyttet sin årlige friluftsgudstjeneste på Myglestøl til målområdet ved Espelandsvannet. Friluftsgudstjenesten starter cirka klokken 14.30. Så dermed er det mulig å stanse igjen for dem som vil delta på dette. Hvis været blir dårlig, blir gudstjenesten flyttet innendørs, til garasjen på Buli, hvor det også vil bli parkeringsmuligheter. Det vil bli lagt ut ytterligere informasjon om friluftsgudstjenesten på Kvås menighets Facebook-side.

LES OGSÅ: Ingrid (13) satte løyperekord

PÅMELDINGSINFO
Vi ser gjerne at du melder deg på allerede nå, helst på vår e-postadresse kvaas-il@hotmail.com innen 16. august. Da sparer du også penger i forhold til om du melder deg på etter denne datoen. Skriv navn, fødselsår og klubb/adresse i mailen, og om det er påmelding til barneløp eller voksenløp. Ved påmelding før 16. august er startkontingenten for voksne 120 kroner (inkludert lisens). Etter dette koster det 170 kroner. Startkontingenten for barn er 50 kroner.

Dem som kun skal gå, og ikke delta i konkurransen, behøver ikke å betale påmeldingsavgift.

DIVERSE
Det blir parkering, påmeldingsmuligheter og startnummerutdeling ved Birkeland Bruk. Det vil også bli bagasjetransport for løpere fra start- til målområdet. Premiering til alle løpere, både barn og voksne.

Dersom værforholdene tillater det, blir det varm grill i målområdet. Ta derfor med grillmat. Det blir salg av brus. Deltakerne får frukt og brus.

Det er også bademuligheter i målområdet.

Har du spørsmål omkring Gumpeløpet, kan du slå på tråden til idrettslagets formann Jan Rune Birkeland, på telefon 908 45 384).

FRIVILLIG
Det trengs en rekke funksjonærer for å arrangere et løp som Gumpeløpet. Hvis du har lyst til å være med og hjelpe som frivillig, kan du sende oss en mail til kvaas-il@hotmail.com med navn og telefonnummer, så tar vi kontakt.

HISTORIKK
Gumpeløpet ble arrangert for første gang i 2012, og hadde da 23 deltakere. Året etter var det 41 som deltok, 35 deltok i 2014, 37 i 2015, 46 i 2016 og 34 i fjor. Det er tredje år på rad det er et eget barneløp i tilknytning til Gumpeløpet.

I fjor var det eikdølen Hallvard Kleggetveit som vant Gumpeløpet, med tiden 23.41. Han maktet imidlertid ikke å tukte Kvås ILs Frank Albert Gardøls løyperekord fra 2013 på 21.51.

Av damene var det i fjor 13 år (!) gamle Ingrid Baasland Solbjørg fra Moi idrettslag som vant. Med tiden 25.25 knuste hun Ingrid Ukkelbergs løyperekord fra 2016 med 40 sekunder.

Se video fra fjorårets løp under: