mandag 18. juni 2018

Gå tørrskodd til Neseknipen!

Nå kan du gå tørrskodd til Neseknipen! I alle fall nesten tørrskodd.

For de siste ukene har noen ivrige dugnadsarbeidere på eget initiativ lagt ned planker over de verste myrområdene på den 500 lange stien fra grusveien og ut mot utsiktspunktet Neseknipen på Kvås. På den måten slipper man å tråkke ned i de våteste myrpartiene på den flotte turstien.

En av initiativtakerne Frank Robert Gysland retter en stor takk til alle som har bidratt til dugnaden, og trekker særlig fram Odd Arne Egeland og grunneier Kjell Arne Johannessen. En ekstra takk går til Birkeland Bruk som har sponset en haug av løpemeter med materialer. Her har Geir Magne Hauge gått i bresjen.

Tidligere i år har Lister friluftsråd satt opp en hvilestol på toppen, og satt opp ny postkasse med bok som de besøkende kan skrive seg inn i.

For de uinnvidde så ligger Neseknipen 1,7 kilometers gange fra Kvåsfossen. De første 1,2 kilometerne går i en stigning på den gamle veien opp til Dydland og Fidjestøl. De siste 500 meterne går på sti fra grusveien. Hele turen, som fra Kvåsfossen stiger 240 meter, er merket. Fra Neseknipen har man flott utsikt over Kvås-garden. Man kan også se utover Kvås-dalen, og også et stykke oppover, blant annet til Birkeland.