torsdag 18. januar 2018

Skitrasé tråkket på heia


Godt med snø på heia.
Nå er det flotte skimuligheter også på heia, med rundt 70-80 centimeter med snø i terrenget! Onsdag kveld ble det kjørt opp en trasé fra Logan, opp skogsveien, og videre til Hestad med snøscooter. Lengden på turen er på cirka 3,7 kilometer, eller 7,4 kilometer tur-retur.

Det er ikke, og vil ikke bli kjørt spor, men snøen er pakket og traseen er merket med brøytestikker med refleks.

Siden det ikke er kjørt opp spor, egner nok turen seg best for tur- eller fjellski. Ettersom snøen onsdag kveld var nokså løs, ble det fra løypekjørerne anbefalt å bruke staver med store trinser. Det er mulig å parkere ved Logan, selv om parkeringsmulighetene er noe begrenset.

Det er mulig å ta en avstikker fra toppen av skogsveien og ut mot Morsfjellet (cirka to kilometer fra skogsveien). Denne turen er ikke merket eller oppkjørt, men all erfaring tilsier at kjentfolk går opp løype der med det første.

NB. For dem som ikke er lokalkjent, så ligger Logan ved fylkesvei 461, cirka tre kilometer vest for Vemestad, i retning Førland.

Fra tidligere er også lysløypa i dalen oppkjørt med to spor. Her er det ikke mer enn rundt 15 centimeter med snø, men det er absolutt mulig å få seg en fin treningsøkt. Det er lysbryter ved parkeringsplassen, med timer-bryter, som den enkelte selv kan skru på.

LES OGSÅ: Ny skiløype ryddet

Flotte forhold for turgåing.
Lysløypa på Moi er kjørt opp med to spor. Her er det rundt 15 centimeter med snø.