torsdag 7. september 2017

Tiåringer debuterte i hoppbakken

Fornøyde Kvås-gutter i hoppbakken på Evje.
Ole Tobias Rom (10) og Jonas Rosfjord (10) debuterte onsdag kveld i hoppbakken, med hoppski, på plast i Trollbakken i Evje. Ingen av dem hadde tidligere hoppet på plast, men de fant seg raskt til rette, først i fem-metersbakken, før turen etter kort tid gikk videre til ti-metersbakken.

LES OGSÅ: Små og store syklet rundt og rundt

De begynte i det små med å først renne på plast, noe som for den vanlige kvåsing i seg selv strider mot all fornuft (ski skal man jo bruke på snø!). Men de fant fort ut at det ikke var så skummelt som man skulle tro. Utover kvelden ble det utallige hopp, med mer og mer fart. Mestringsfølelsen var stor, og gleden ditto!

Sammen med Mathias Støle (10) og Tom Arild Støle (41) hoppet de sammen med en liten gjeng fra Evje, som hver onsdag har treninger i det flotte plastanlegget i utkanten av Evje sentrum. Mathias har hoppet noen ganger tidligere, mens hans faderlige opphav gjorde sine første hopp i hoppbakken på fem år da han satte utfor 30-metersbakken.

På Evje er det hoppbakker for alle: K5, K10, K17 og K30. Terskelen for å få være med er ikke-eksisterende. Ildsjelene i hoppbakkene på Evje har kun ett krav: Det er at man smiler når man setter utfor.

Hopplek-gruppa i Kvås idrettslag har satt opp flere turer til Evje for å hoppe i høst, og omkvedet blant kvåsingene i hoppbakken onsdag kveld var at dette hadde de lyst til å gjøre igjen.

Om du ønsker å være med på hopplek, eller å få informasjon om de ulike treningene, så kan du bli med i hoppleks egen gruppe på Facebook.

LES OGSÅ: Nå starter vi med hopplek igjen

LES OGSÅ: Ny bakkerekord i Låvebakken

LES OGSÅ: Mye moro på hopplek

I videoen under kan du se hver av de fire fra Kvås i aksjon: