Ny bakkerekord i Låvebakken!


Eirik Hjemlestad satte på onsdagens uhøytidelige hopplek ny bakkerekord i Låvebakken.

Etter en nøye vurdering i juryen fikk han godkjent en lengde på 4,90 meter, og nærmest knuste Fredrik Hauans gamle bakkerekord på 4,60 meter fra mai 2015 (som ble tangert i februar i år). Før 4,90-hoppet hadde han et stående hopp på 4,80 meter.

Fornøyd bakkerekordinnehaver.
Eirik hadde til og med et hopp på fem meter, men da ble det fall, og rekorden ble ikke godkjent. Landingen hans på fem-metershoppet liknet på hoppet til 254-metershoppet til Dmitri Vassiliev i Vikersund for to år siden.

Det skal sies at det denne gangen var en litt annen vinkel på hoppet enn da den forrige bakkerekorden ble satt. Men gliden var ikke spesielt god onsdag, så det er trolig høyst mulig å slå rekorden.

Det ble gjort mange lange hopp i Låvebakken onsdag, og flere av dem som deltok forbedret seg kraftig i forhold til forrige trening i bakken i februar.

Før rekordene ble satt ble det holdt et særdeles uhøytidelig hopprenn. De to beste av tre hopp telte. I tillegg til lengdepoeng ble det gitt ett stilpoeng ekstra om det ble satt nedslag, mens det ble trukket ett stilpoeng ved fall.

Slik var resultatene:  Jesper Jerstad 6,1 poeng (3,0 og 3,1), Mathias Støle 7,4 poeng (3,6 og 3,8, Roar Gysland 6,4 poeng (3,0 og 3,4), Per André Støle 8,2 poeng (4,0 og 4,2), Filip Hjemlestad 4,7 poeng (2,1 og 2,6), Tom Arild Støle 8,3 poeng (4,1 og 4,2), Eirik Hjemlestad 8,5 poeng (4,1 og 4,4), Aleksander Hauan 6,5 poeng (2,7 og 3,8). Vilde Hellås og Tuva Hellås deltok også på treningen, men var ikke med i rennet.

Populære innlegg fra denne bloggen

Martin (15) raskest i Gumpeløpet-løypa

Klart for den tiende utgaven av Gumpeløpet!

VM-medaljør knuste løyperekorden