mandag 20. januar 2014

Kvås IL får hjelp av verdensmester

Eirik Rykhus, tidenes mestvinnende i telemark, skal hjelpe Kvås IL.
Kvås IL får lørdag 8. og 9. februar bistand av historiens mestvinnende innen telemarkkjøring, Eirik Rykhus og representanter fra Norges Skiforbund (NSF) Telemark som et ledd i arbeidet med å få økt rekrutteringen til telemarksporten.

Den aktuelle helgen blir det massevis av telemarkaktiviteter for store og små på Bortelid Skisenter, som Kvås IL samarbeider med. Da kommer NSF Telemark med det såkalte Telemarknedslaget.

Telemarknedslaget har til hensikt å synliggjøre telemarksporten ute i klubbmiljøene, på skidestinasjoner og under arrangementer. Det brukes en spesialtilpasset skaphenger med telemarkutstyr og promoteringsmateriell. Dette innbærer blant annet alle typer telemarkski, alt fra pudderski til racingski.

Eirik Rykhus la opp i 2011.
Hos Telemarknedslaget kan hvem som helst gratis teste telemarkutstyr både for barn, ungdom og voksne. Det er ingen nedre og ingen øvre aldersgrense. I løpet av helgen blir det aktiviteter og mye telemarkmoro.

Eirik Rykhus skal blant annet stå for utlån av ski. Han vil også delta med andre ting, og på aktiviteter som vil bli holdt denne helgen.

Rykhus har vunnet det som går an å vinne innen sporten. Bare hør her: Han har vunnet 13 VM-gull, ett VM-sølv, tre VM-bronse, han har vunnet verdenscupen sammenlagt fem ganger, han har 41 verdenscupseire, vært 102 ganger på pallen i VM og WC. Han har 20 NM-gull og har vunnet to kongepokaler.

– Vi oppfordrer foreldre, særlig fra Kvås, men også fra alle andre steder, å ta med seg sine barn for å bli med på dette – og gjerne være med i aktivitetene selv, sier Kvås-IL-formann Jan Rune Birkeland, som sammen med Frank Otto Røiseland fra Kvås vil være til stede og delta på aktiviteter og bidra med informasjon denne helgen.

Hvis noen har spørsmål på forhånd, kan de bare ta kontakt med Jan Rune på telefon 908 45 384.

Se promofilm for Telemarknedslaget under: