lørdag 6. juli 2013

Sett av 18. august til Gumpeløpet!

Løpet finner sted i vakre omgivelser. Her utsikt fra Buli mot Birkeland.
Søndag 18. august går årets utgave av Gumpeløpet av stabelen. Det er med andre ord bare å sette av dagen, enten du er turgåer, mosjonist eller toppløper. Løpet er for alle som ønsker en tur i utfordrende terreng, eller som har lyst på en tur inn til et idyllisk sted ved Espelandsvannet.

Det blir fremmøte og parkering ved Birkeland Bruk. Selve løpet starter på Birkeland, og går opp Gumpestien til Buli og videre den gamle veien inn til Espelandsvannet. Gumpens Auto er hovedsponsor for løpet.

Løpet ble første gang arrangert i fjor. Totalt 23 deltakere var med i selve løpet. I tillegg var det også flere som tok det hele som en tur. Frank Albert Gardøl gikk til topps i herreklassen. Han løp på 22.49. Hanne Rom Havaas var raskeste dame til toppen. Hun fullførte på 35.35.

Vi kommer tilbake med mer informasjon om selve løpet og opplegget etter hvert. Samtidig ønsker vi å oppfordre folk til å delta på Stakken triatlon i Hægebostad helgen før, lørdag 10. august og Strandmila i Farsund helgen etter, søndag 25. august.

Se film fra fjorårets gumpeløp under: 


Slik går traseen: 

Løpet er nokså nøyaktig 3,8 kilometer langt og har en stigning på 375 meter. Startskuddet går ved brua på Birkeland – cirka 100 meter over havet. Traseen går opp den gamle Gumpestien og videre langs fjellene bort til Buli. Når man krysser veien ved Buli (cirka 300 meter over havet) har man tilbakelagt cirka 1,8 kilometer av løpet. Man har altså to kilometer igjen.

Fra Buli stiger traseen opp den gamle turstien inn mot Espelandsvannet. Omtrent ved løypas høyeste punkt (430 meter over havet) kommer man inn på grusveien inn mot vannet. Her løper man cirka 100 meter, før man løper inn i skogen igjen. De siste 400 meterne foregår på grusveien igjen.