onsdag 22. august 2012

4 hills neste fredag

Bilde fra fjorårets ritt – i Dydlandskleiva.
Neste fredag, 31. august er det klart for det strabasiøse terrengsykkelrittet 4 hills – for sjuende år på rad i Kvås.

Rittet starter klokken 18.00 ved sambrukshuset (barneskolen) på Moi i Kvås. Det blir påmelding fra klokken 17.00 til 17.45.

Det er Sykleklubben Lyngdal og omegn i samarbeid med medhjelpere fra Team 43 i Kvås idrettslag som arrangerer det 26,5 kilometer lange rittet.

Deltakerne skal forsere nesten 870 høydemeter ved å sykle opp Brattestien, Dydlandskleiva, Liskleiva og Markelandskleiva. Det er også muig å sykle 2 hills (18 kilometer, 480 høydemeter). 2 hills vil det være mulig å sykle med racersykkel. Start og mål er ved sambrukshuset på Moi.

Påmeldingsavgift er 50 kroner. I tillegg kommer 150 kroner i lisens/forsikring. Det blir en egen ungdomsklasse for dem som er under 17 år. Disse får sykle 2 hills.

Etter rittet serveres det pølser til deltakerne. Primus motor Odd Ivar Hjemlestad opplyser at det er mulig å starte litt før klokken 17 for dem som føler de trenger å bruke litt mer tid, og vil starte for seg selv. Odd Ivar påpeker at 4 hills skal være et lavterskeltilbud. Når det gjelder sykling i Dydlandskleiva, som er stengt for motortrafikk, kan han opplyse at bruken av denne er sikkerhetsklarert med offentlige myndigheter.

I fjor stilte 39 deltakere til start i 4 hills-arrangementet. 31 kom til mål i 4 hills, mens seks fullførte 2 hills. To måtte bryte. Jan Åge Sakariassen fra Lyngdal var raskeste deltaker på 4 hills i fjor. Han knuste sin egen løyperekord med nesten fire minutter da han passerte målstreken på 1.06.06. Elsa Gyland Haugeland fra Lyngdal var raskeste dame i fjor, med tiden 1.16.02. Det er Inger Saanum fra Mandal som har løyperekorden for damer. Hun syklet i 2009 på tiden 1.11.54.

Hvis noen har lyst til å bidra i forbindelse med avviklingen av rittet, enten som løypevakter, pølsegrillere eller andre ting – er det bare å ta kontakt med Odd Ivar.