søndag 17. juni 2012

Deltok på hoppfest

Per André og Tom Arild i Klappane.
Kvås-hopperne Per André Støle og Tom Arild Støle deltok på helgens hoppfest som fant sted på Sørlandet.

Begge de to var med i fredagens hopprenn i K36-bakken i Klappane i Kristiansand, mens Tom Arild også deltok i K40-bakken i Brattåsen i Arendal lørdag.

Per André landet på 25 meter i sine to hopp i Klappane og oppnådde 117,3 poeng. Det var nok til å vinne seniorklassen. Tom Arild hoppet 32,5 meter i sine to hopp, og fikk 178,8 poeng. Til tross for at han var nedi med begge hendene i andre omgang kvalifiserte dette til andreplass i veteranklassen (31-40 år) og sjuende beste poengsum blant de 16 som deltok i storbakkerennet. Rennet i Klappane ble vunnet av hopplegenden Torfinn Iveland. Han hoppet 35,5 og 36 meter – og fikk 226,7 poeng. Sørlandets beste hoppere prioriterte et renn i 60-metersbakken i Sandripheia, som gikk seinere samme kveld – og var derfor ikke med.

Lørdag endte Tom Arild på andreplass i veteranklassen (36-40 år) i 40-metersbakken i Brattåsen i Arendal. Han hoppet 36,5 meter i begge sine to hopp, oppnådde 182,6 poeng, og var godt fornøyd med egen innsats. Nivået var høyt og rennet samlet noen av landets beste rekrutthoppere. Tom Arild hadde 41. beste poengsum av de 78 som deltok i storbakken. Rennet ble vunnet av Sørlandets beste hopper for tiden, Henning Stea fra Songe. Han landet på 44 meter i begge sine hopp, og var suveren vinner av rennet med 240,1 poeng.

Den store hoppfesten på Sørlandet ble avsluttet med offisielt åpningsrenn i 60-metersbakken i Sandripheia i Vennesla søndag. Her våget imidlertid ikke noen av kvåsingene seg opp. Juniorhopperen Henning Stea vant også i Sandripheia. Han satte bakkerekord på 65 meter i første omgang. Stea forbedret bakkerekorden til 66,5 meter i andre omgang.

Anders Fannemel (til venstre) og Rune Velta likte seg i Sandripheia.
Landslagshopperne Anders Fannemel og Rune Velta var med og kastet glans over rennet. De hoppet i langrennsdress, med mindre fart enn de andre. Fannemel oppnådde høyest poengsum, men Rune Velta hoppet lengst av de to – 61 meter. Landslagsduoen var også til stede i Brattåsen lørdag. Da hoppet de ikke, men kjørte kjelke ned unnarennet på 40-metersbakken – stående.

   Også sportssjef i hopp, Clas Brede Bråthen i Norges Skiforbund, og landslagstrener Alexander Stöckl var til stede under rennet i Sandripheia. De kom med mange lovord da plastbakken ble offisielt åpnet.

Se resultatene fra den store hoppfesten i sør på hjemmesidene til Agder og Rogaland skikrets.

fvn.no kan du lese reportasje og se video fra åpningsrennet i Sandripheia.