Sesilåmi ble et blodslit

Årets utgave av det 52 kilometer lange skirennet Sesilåmi ble på grunn av vanskelige forhold en særdeles slitsom affære for de 1.650 løperne som stilte til start. Totalt seks av deltakerne representerte Kvås idrettslag.

Ingrid Prestjord Kjørvik fullførte på 7.28.48 i klassen for kvinner 51-55 år. Ingebjørg Kamstrup kom i mål på 7.12.09 i klassen for kvinner 56-60 år. Begge de to gikk på grunn av vanskelige forhold om lag to timer seinere enn i fjor.

Geir Ole Breimoen slet i likhet med mange andre med gnagsår og dårlige ski, og passerte målstreken på 7.10.53 i klassen for menn 31-35 år – nesten to og en halv timer svakere enn i fjor.

Tre løpere fra Lyngdal representerte Kvås idrettslag. Olav Flaten vant klassen for menn 71-75 år med tiden 6.08.48. Sønnen Tallak Flaten fullførte det strabasiøse skirennet på 4.29.33. Frank Albert Gardøl, som stilte i eliteklassen måtte bite i det sure eplet, og bryte løpet.

Sesilåmi ble i år vunnet av Tor Joar Ravndal, som gikk på 3.12.36. Tove Andersen Frikstad gikk raskest av damene, med 3.44.11. Flere løpere karakteriserte årets utgave av Sesilåmi som den tyngste de hadde vært med på, med alle typer føre over fjellet – pluss vind.