søndag 6. mai 2012

Hoppfest i juni

Fra toppen av K36-bakken i Klappane.
I midten av juni blir det mye moro for hoppinteresserte på Sørlandet. Vi håper flest mulig Kvås-hoppere blir med og deltar når det i helgen fra 15. til 17. juni skal arrangeres til sammen fire hopprenn i Klappane (K16 og K36) i Kristiansand, i Brattåsen (K3, K8, K15, K25 og K40) i Arendal og i Sandripheia (K60). 

Fredag 15. juni er det renn i Klappane, hvor flere Kvås-hoppere har satt utfor før. Dette rennet er et jubileumsrenn. I år er det nemlig 135 år siden det første hopprennet ble holdt i Klappane. Litt seinere samme kveld tas den nye plastbakken i Sandripheias 60-metersbakke i bruk for første gang når det blir renn der. 

Lørdag 16. juni arrangeres det tradisjonsrike Sør-rennet i idylliske Brattåsen i Arendal. Også her er det jubileum – 30-årsjubileum. Her vil sportssjef Clas Brede Bråthen i Norges Skiforbund hopp være til stede, sammen med landslagshopperne Anders Fannemel og VM-sølvvinner fra Vikersund, Rune Velta.

Denne trioen vil også være til stede i Sandripheia søndag 17. juni. Da vil plastbakken bli offisielt bli åpnet med nytt renn.

Hoppgruppa i Kvås idrettslag har foreløpig ikke satt opp noen treninger, men tar sikte på noen turer til Kristiansand og Klappane for å få noen hopp før rennene. Om noen av kvåsingene våger seg opp i 60-metersbakken i Sandripheia er foreløpig usikkert.

Du kan lese mer om hoppfesten i juni på hjemmesiden til Agder og Rogaland skikrets.