Begge løyperekordene ble slått

Den åttende utgaven av det brutale motbakkeløpet Gumpeløpet samlet totalt 36 løpere. Og det ble et løp for historiebøkene.

Ingrid Ukkelberg (36, bildet) fra Marnardal IL, vant dameklassen for fjerde gang. Ikke bare vant hun, men hun regelrett smadret Hege Linn Eie Vatlands løyperekord fra i fjor (25.21), med nesten to minutter! Ukkelberg forbedret sin egen personlige rekord med over to og et halvt minutter, og løp i mål på råsterke 23.32. Marnardal-kvinnen vant med over ti minutters margin på Julie Jespersen Hansen fra Lyngdal. Anita Skoland fra Lyngdal kapret tredjeplassen i dameklassen, med 34.01.

Også i herreklassen ble det satt løyperekord. Frank Albert Gardøls rekord fra 2013 ble omsider slått, av aust-egden Anders Tveit fra Birkenes IL. 29-åringen passerte målstreken på 21.46, fem sekunder raskere enn Gardøls seks år gamle rekord. Tveit, som deltok på Gumpeløpet for første gang, var suveren i mål. John Olav Steinsland fra Øvrebø IL ble nummer to. Han var 45 sekunder bak vinneren, med tiden 22.31. 14 år gamle Martin Ukkelberg Sløgedal fra Marnardal IL ble nummer tre med 23.17. Med den tiden slo han også sin mor, Ingrid Ukkelberg, som vant dameklassen.
Pallen i herreklassen.

Gumpeløpet samlet i år totalt 17 færre deltakere enn i fjor, da det var rekorddeltakelse. Utrygt værvarsel fikk nok mange til å holde seg hjemme. Værgudene var imidlertid på arrangørenes side, og det var oppholdsvær og perfekt løpevær så lenge arrangementet pågikk.

Blant deltakerne var det åtte damer og 25 menn, mens det kilometerlange barneløpet samlet tre deltakere. Blant dem som fullførte det snaut fire kilometer lange løpet, med nesten 400 høydemeter, var litt under halvparten debutanter.

Etter løpet ble det arrangert friluftsgudstjeneste i målområdet.