Løp maraton under tre timer

Dette bildet er tatt etter deltakelsen i Hamburg maraton i april i år.

Asle Foss (52) fra Kvås idrettslag løp inn til 67. plass i klassen M50 under Berlin Maraton søndag. 52-åringen løp i mål på tiden 2.57.16, noe som tilsvarer en kilometerfart på 04.12, eller en snittfart på 14,28 kilometer i timen gjennom 42.195 meter.

Kvåsingen, som snart har fullført 20 maratonløp hadde 1.142. raskeste tid blant dem som deltok. Totalt over 40.000 deltar på Berlin Maraton, som er et av de største maratonløpene i verden.

52-åringen løp den første halvdelen av løpet på 1.24.59, mens den andre halvdelen ble gjennomført på 1.32.17. Tiden er et drøyt kvarter seinere enn Asles personlige rekord, men den ble til gjengjeld satt for en del år tilbake.

Etiopiske Kenensia Bekele gikk til topps i Berlin Maraton. Han løp på 2.03.03, som bare var noen få sekunder bak verdensrekorden. Kenyaneren Wilson Kipsang ble nummer to, kun ti sekunder bak Bekele. Raskeste dame i Berlin søndag var etiopiske Aberu Kebede, som løp på 2.20.45.