lørdag 2. april 2016

Slitsom skiavslutning for kvåsinger

Reidar Brådland forsvarte Kvås ILs ære på Hovden.
Tre kvåsinger deltok under skirennet Hovden Tour lørdag. Det ble en slitsom affære i vanskelige forhold.

Reidar Brådland, Arve Gysland og Ivar Kristensen representerte Kvås idrettslag i den 22 kilometer lange løypa.

– Det var vanskelig å smøre. Mye kladder i motbakker, og mange hadde problemer. Jeg brukte zero-ski (smørefrie, red.anm.), de kladdet også. Det var mye motvind bak Galten, overskyet og lett snødrev som påsiket i ansiktet. Sporene var dårlige, men stemningen var god. Det var et godt organisert arrangement, oppsummerer Reidar Brådland, som kom inn på 2.37.09 i trimklassen for menn 60-64 år.

Også for Arve Gysland, som kom i mål på 2.35.09, i klassen for menn 35-39 år, ble det tungt. Han oppsummerer løpet slik:

– Dårlige forhold og kraftig motvind på fjellet. Det var vanskelig å treffe på smøringen. De fleste opplevde bakglatte ski som kladdet innimellom. Det er deilig å være ferdig.

Ivar Kristensen gikk også for Kvås idrettslag. Han kom i mål på 2.35.21 i klassen for menn 30-34 år.

Marius Bakke fra Søgne, i klassen for gutter 14-15 år var raskest gjennom den 22 kilometer lange løypa, med tiden 1.29.48.

Den lange løypa på 42,5 kilometer, måtte nok et år kortes inn, i år til 31 kilometer. Beste tid for mennene hadde Jonas Nielsen fra Lørenskog, som gikk på 1.45.14. Raskeste dame var Linn Ravndal fra Gjesdal, med 2.05.15.

Ivar Kristensen gikk for Kvås IL.