mandag 18. januar 2016

Hoppbakkene skal brukes til skihopping!

Dette var en gang en hoppkant.
Det er flott at mange tar turen i lysløypa og bruker skianlegget vårt. Men vi er nødt til å komme med et alvorsord.

Vi bruker timevis av vår fritid for å preparere hoppbakkene våre for at barn og unge i Kvås og omegn skal få hoppe på ski og bruke Slåttebakkene når det en sjelden gang er snø.

Hoppbakkene er til å hoppe på ski i. Det er satt opp godt synlige skilt om at aking er forbudt, og at bakkene ikke skal brukes utenom ordinær treningstid.

Da vi forlot bakken etter en trening fredag kveld var for eksempel 12-metersbakken strøken med et unnarenn slett og fin nesten som et stuegolv, fordi vi vil at de unge som har lyst til å hoppe på ski skal få best mulig forhold.

Det som møtte oss da vi var innom bakken søndag kveld, var et unnarenn fullt av hull og ujevnheter etter aking og en hoppkant som var direkte ødelagt. Skiltet som forteller at aking er forbudt var satt til side.

For at bakken nå skal være til å hoppe på ski i under trening, må det flere timers arbeid til.
Preparering av hoppbakker er tungt fysisk arbeid, når man ikke har maskiner som kan gjøre grovarbeidet.

Uvitenhet er en ting, men når det er tydelig skiltet, og dette blir ignorert blir vi rett og slett skuffet. Hærverk er det ingen som liker.

Vi ber om at dette deles til flest mulig, i håp om å unngå slike situasjoner i fremtiden.

På forhånd takk.

PS. De som er nysgjerrig på hopping, er hjertelig velkommen på trening i Slåttebakkene førstkommende torsdag klokken 1800. Det er for absolutt alle. Vi har noe utstyr til utlån. Men før vi kan hoppe,må man nok påregne en del prepareringsarbeid....