Noen løp i snøen – andre i vinden

Asle og Frank Albert løp i idylliske omgivelser på fjellet, mens Jan Rune løp i sommerlige, men vindige Farsund.

Kvås idrettslag var representert med løpere over hele Sørlandet lørdag.

Mens Jan Rune Birkeland deltok på 10-kilometeren under Farsund Maraton, deltok Asle Foss, Frank Albert Gardøl, Øyvind Foss og Børge Foss på Suleskar Maraton. Asle og Frank Albert løp helmaraton, mens Øyvind og Børge løp halvmaratondistansen.
Kvås-kvartett med medaljer i Sirdal.

«Fjellgeitene» gjorde sine saker svært så bra i løpet som går på Brokke-Suleskar-veien. Asle var nest raskest av de 25 løperne som løp helmaratondistansen (42,195 kilometer). Han vant sin klasse med tiden 3.25.11. Frank Albert var fjerde raskest av maratonløperne, med tiden 3.29.10. Med det ble han nummer tre i sin klasse. Maratondistansen ble vunnet av Bjøro Nevland, som løp på 3.17.30.

Maratonløperne rapporterer om motvind, sol, snø og litt regn gjennom store deler av løypa. Veien, hvor løypa gikk åpnet for trafikk forrige helg etter å ha vært vinterstengt, og har flere meter høye brøytekanter.

Børge og Øyvind Foss løp også bra på halvmaratondistansen (21,1 kilometer). Børge endte på femteplass i sin klasse med tiden 1.29.57. Øyvind kom på sjuendeplass med 1.43.34.

Suleskar Maraton samlet totalt 194 løpere, fordelt på flere ulike distanser. Alle resultatene derfra kan du se HER.

I Farsund Maraton var det over 1.000 løpere som stilte til start på en rekke ulike distanser. Eneste kvåsing der var Jan Rune Birkeland, som løp 10 kilometer i mosjonsklassen. Han kom i mål på 47.52, over tre og et halvt minutt raskere enn han løp på i fjor. Ti-kilometeren i Farsund ble vunnet av Tore Tjørnhom fra Kvinesdal. Han løp på 35.16.

Du kan lese mer om Farsund Maraton på Lister24 som dekket arrangementet bredt.