Vant bronse i i telemark-NM!

Frank Otto (til høyre) på pallen etter NM. Foto: Morten Nordli, NSF
Frank Otto Røiseland fra Kvås sikret seg Kvås idrettslags første medalje i et seniornorgesmesterskap noen gang, i telemark-NM i Rauland i helgen.

Han ble nummer tre på sprintøvelsen lørdag. Med tiden 2.11.09 var Frank Otto bare fire fattige hundredeler bak sølvvinner Lasse Skøre fra Vang. Sondre Kristenstuen fra Nordre Land vant med 2.09.28.

– Dette gikk over all forventning. Jeg er selvsagt kjempefornøyd etter å ha tatt min aller første NM-medalje. Det meste klaffet for meg. Jeg fikk skikkelig fart på skiene, og løypa passet helt perfekt, sier Frank Otto til Lister24. Frank Otto har tidligere vunnet et norgescup, og deltatt i et verdenscuprenn. Men han har aldri vunnet medalje i et norsk mesterskap.

Historisk NM-medalje.
Jan Rune Birkeland var uheldig og falt i den ene omgangen av sprintøvelsen, og endte til slutt på 8. plass. Fallet hemmet ham i resten av mesterskapet, hvor det også ble konkurrert i parallellkjøring og klassisk.

Frank Otto ble i likhet med Jan Rune slått ut i kvartfinalen på parallelløvelsen. Han falt i den første omgangen, og selv om han vant sitt heat i andre omgang – klarte han aldri å ta igjen sin motstander.

I klassiskøvelsen endte Frank Otto på sjuendplass, sliten etter de to andre løpene. Jan Rune måtte kaste inn håndkleet halvveis i klassiskløypa, på grunn av skaden han pådro seg i kneet på sprinten.

Alt i alt en strålende innsats av begge Kvås-kjørerne, som har satt idrettslaget på kartet innen telemarkkjøring de siste sesongene. Gratulerer!

Jan Rune og Frank Otto foran NM-løypa i Rauland.