Tungt, men opplevelsesrikt i Cuba


Det ble et slit for de fem kvåsingene som løp halv- og helmaraton i Havana på Cuba søndag. Men til mål kom de, til tross for svært fuktig luft og sterk varme.

Asle Olaf Foss løp helmaraton (42 kilometer) på 3.01. På halvmaraton løp Arne Kristensen på 1.46, Kjell Arne Johannessen kom i mål på rundt to timer, mens Eli Anita Foss og Sofie Ommedal fullførte 21 kilometer (halvmaraton) på henholdsvis 2.30 og 3.01. Alle var godt fornøyd.

Asle Olaf, som har løpt en rekke maratonløp tidligere, forteller på telefon fra Cuba at arrangementet var en spesiell opplevelse. Han forteller om fattigslige kår i byen og om cubanske løpere med elendig skotøy som flokket seg om nordmennene i håp om få noe litt mer moderne utstyr.

– De løp rundt på noen forferdelig dårlige sko. En av dem ødela skoene midt i løypa, og løp i mål på sokkelesten, sier Asle Olaf, som selv ga bort et par joggesko til en av cubanerne.

På grunn av de tunge forholdene måtte han ises ned etter snaue tre mil. Da fryktet han at han måtte bryte. Likevel slet han seg til mål.

– Tidene var ikke viktige. Det var opplevelsen. 95 prosent av denne turen er ferie. Nå skal vi slappe av og nyte en uke på Cuba, forteller han etter løpet.

Nærmere 4.000 løpere stilte til start under Marabana Havana Marathon. 300-400 av dem løp helmaraton.

PS! Bildet er tatt kort tid etter målgang i den cubanske hovedstaden. De fem Kvås-løperne vil benytte anledningen til å hilse hjem til bygda med følgende anbefaling: «CUBA kan anbefales som reisemål!»

Populære innlegg fra denne bloggen

Martin (15) raskest i Gumpeløpet-løypa

Klart for den tiende utgaven av Gumpeløpet!

VM-medaljør knuste løyperekorden