Tøffe kvåsinger på Hovden!

Sju løpere fra Kvås gjorde strålende innsats under Hovdentour lørdag. Tre av dem gikk den lange løypa, på 41,5 kilometer, mens de andre fire gikk 22 kilometer.

Joakim Nøkland var raskeste kvåsinger på den lengste traseen. Som på Sesilåmi sist helg staket han hele veien på blanke ski, i en litt mindre krevende løype. Nøkland kom i mål på 3.00.51, og hadde 108. raskeste tid i konkurranseklassen.

- Fantastisk natur og bra vær. Stemningen langs løypa var på topp da vi nærmet oss mål. Mange hadde bommet litt på smøring og slet med feste. Veldig godt fornøyd med tiden, rapporterer han.

Også far og sønn Brådland, Reidar og Jon Vegard, gikk 41,5 kilometer-løypa. Det gjorde de for første gang. Jon Vegard gikk i mål på spreke 4.21.07 i trimklassen, mens Reidar passerte målstreken på 5.27.40.

- Det ble tungt på bakglatte ski. Det ble en ordentlig kraftprøve for en 63-åring med lite skitrening i vinter, sier Reidar.

De fire kvåsingene i den korte løypa hadde også fine turer på ski, selv om også flere av dem slet med festet.

Forrige helgs Sesilåmi-deltakere, Nikolai Nøkland og Ola André Foss gikk i mål på henholdsvis 1.54.51 og 2.11.34. Anthony Jansen gikk i mål på 2.31.26 mens Anders Nøkland Espeland passerte målstreken på 2.52.11.

Erik Nordjordet Vehus vant herreklassen i den lengste løypa med tiden 2.06.15, mens Solveig Pedersen gikk til topps i dameklassen med 2.33.06. Raskeste mann i 22 kilometer-løypa var Daniel Hetland med 1.20.24, mens Tuva Lislevand var raskeste dame med 1.26.31.

Vi gratulerer de spreke kvåsingene med flott innsats!