En ekte svalandsgubbe

Oddvin Egeland fra Kvås fullførte søndag den 27 kilometer lange og beinharde Svalandsgubben i Birkenes for imponerende 22. gang!

Dermed er han blant de 15 som har løpt løpet flest ganger etter at det så dagens lys i 1974. Egeland kom i mål på tiden 3.14.46, noe som kvalifiserte til 206. plass. Bildet er fra løpet i 2006.

Oddvin Egeland var imidlertid ikke eneste kvåsing som deltok i helgens strabasiøse ferd over Svalandsheia. Jan Åge Sakariassen, som trener med joggegruppa i Kvås, men som løp for Lyngdal idrettslag, ble nummer 32 med sterke 2.17.47. Frank Albert Gardøl endte på 37. plass med 2.21.51, mens Asle Foss løp i mål på 66. beste tid – 2.32.26 i sin 12. deltakelse i Svalandsgubben.

Eilef Hopland fra Snartemo, som trener med Kvås jogg, vant juniorklassen da han passerte målstreken etter 15 kilometer på 1.05.08.

Totalt 429 personer stilte til start i årets utgave av Svalandsgubben, i ulike klasser og i ulike løypelengder.